* HAFTANIN FLATCAST FCP TEMALARI

                                                           

Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Bu makalemde sizlerin, üzerinde düşünmenize vesile olmak istediğim çok önemli bir ayet var. Lütfen bu ve devamındaki ayetler üzerinde tarafsız bir şekilde düşünelim ki, bizlere mezheplerin batıl inancını, Allah’ın dini diye kabul ettirmeye çalışanların tuzağına düşmeyelim. Önce ayeti yazalım.

Nahl 89: (Ey Muhammed!) HER ÜMMETİN KENDİ İÇİNDEN ÜZERLERİNE BİR ŞAHİT GÖNDERECEĞİMİZ, SENİ DE ONLARIN ÜZERİNE BİR ŞAHİT OLARAK GETİRECEĞİMİZ GÜNÜ DÜŞÜN. SANA BU KİTABI; HER ŞEY İÇİN BİR AÇIKLAMA, DOĞRU YOLU GÖSTEREN BİR REHBER, BİR RAHMET VE MÜSLÜMANLAR İÇİN BİR MÜJDE OLARAK İNDİRDİK. (Diyanet meali)

Bakın Allah Resulüne ne diyor.  Mahşer günü, hesabın görüleceği O çetin gün her topluma gönderdiğimiz Resulleri ve seni ümmetine yani senin tebliğ ettiğin Kur’an’a inananlara, seni ŞAHİT olarak çağıracağım o günü düşün, hayal et diyor. Çok düşündürücü bir uyarı değil mi? Lütfen bir an bizlerde hayal edelim o günü. Demek ki bizlerin şahidi Allah’ın Resulü Hz. Muhammed olacakmış. Peki, hangi konuda şahitlik yapacak? Aslında ayetin devamında onu da açıklıyor ve diyor ki; “SANA BU KİTABI; HER ŞEY İÇİN BİR AÇIKLAMA, DOĞRU YOLU GÖSTEREN BİR REHBER, BİR RAHMET VE MÜSLÜMANLAR İÇİN BİR MÜJDE OLARAK İNDİRDİK.”

Demek ki Resul bizlere bu konuda şahitlik yapacak. Yani bizlerin sorumlu olduğumuz ve Allah’ın Resulünün tebliğ ettiği Kur’an’a mı uyduk hayatımıza geçirdik, yoksa Kitap Ehlinin yaptığı gibi yalnız Allah’ın vahyi ile olmaz, bizim atalarımızın MEZHEP inancı da var onları da yaşarız mı dedik, yani yalnız Kur’an’ı mı rehber aldık, onun şahitliğini yapacak o gün Resul. Küçük bir örnek. Allah sana kitabı her şey için bir açıklama olsun diye gönderdik dediği halde, atalarımızın inancını Kur’an’da göremediğimizde, Kur’an’da her bilgi yoktur detaylı açıklanmamıştır mı dedik, yoksa ALLAH’IN AÇIKLAMALARI İLE YETİNDİK Mİ? Allah şefaat tümden bana aittir, hiçbir şefaatin olmadığı o günden sakının diye uyardığı halde, bizler Allah’ın yanında şefaatçiler mi edindik. TÜM BUNLARA ALLAH’IN RESULÜ ŞAHİTLİK YAPACAK.  Hatırlayınız Allah’ın Resulü, bu konuda ne diyordu Kur’an’da.

“BEN SADECE BANA VAHYEDİLENE UYARIM. BEN SADECE APAÇIK BİR UYARICIYIM.” (Ahkaf 9 )

“DE Kİ: “HANGİ ŞAHİDİN ŞAHİTLİĞİ DAHA GÜVENİLİRDİR?” DE Kİ: “BENİMLE SİZİN ARANIZDA ALLAH ŞAHİTTİR. BU KUR’AN BANA, HEM SİZİ HEM DE ULAŞTIĞI HERKESİ ONUNLA UYARMAM İÇİN VAHYEDİLDİ.” (ENAM 19)

Bu ayetlerden de anlaşılıyor ki, Allah’ın Resulü mahşer günü şahit olarak çağrılacak. Ben yalnız Allah’ın vahyi Kur’an’a uydum, çünkü benim görevim sadece uyarmaktı diyecek. Sizlerin yalnız Kur’an’ın ipine sarılmanız gerektiğini tebliğ ettim ve sizlerin Kur’an’dan sorumlu olacağınızı bildirdim. BEN SİZLERİ YALNIZ VE YALNIZ KUR’AN İLE UYARDIM diyecek ve şahitliği de bu konuda olacak. NALH SURESİ 89. AYETİ, BU DÜNYADA DİKKATE ALMAYANLAR, MAHŞER GÜNÜ ŞAHİT OLARAK ALLAH’IN RESULÜNÜN YÜZÜNE BAKAMAYACAKLARDIR.

Sırası gelmişken hemen düşünelim. Bu ve benzeri ayetleri bizler tebliğ aldıktan ve iman ettim dedikten sonra, sizce Allah’ın Resulü Kur’an’ın hiç bahsetmediği açıklamadığı, detay bile vermediği konularda, bunlarda benim hükümlerimdir, bunlarda İslam dininin emridir Allah açıklamamış ama ben size açıkladım detaylı ve bunlardan da sorumlusunuz der mi? ÇOK DAHA İLERİ GİDELİM. MAHŞER GÜNÜ ALLAH’IN RESULÜNÜ ŞAHİT OLARAK ÇAĞIRILDIĞINDA, KUR’AN’DA TEK KELİME BİLE BAHSEDİLMEYEN AMA HZ. MUHAMMED’E İSNAT EDİLEREK NAKLEDİLEN HADİSLER KONUSUNDA, MAHŞER GÜNÜ SİZCE RESULÜN CEVABI NASIL OLABİLİR, HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

Zerre kadar aklı olan bir Müslüman, bunu şimdiden düşünerek önlemini almalıdır. Çünkü Kur'an'ın bahsetmediği bu rivayet hadisleri, benim asla söylemeyeceğimi Kur'an'ı okusaydınız anlayabilirdiniz diyeceği çok açıktır.  O çetin gün yüzleri simsiyah olan yani Allah’a ve Resulüne iftira atanların safında olmak istemeyen, imanı ile Kur’an yüzleşmesini şimdiden yapmalıdır. Nahl suresi 89. Ayetin devamındaki iki ayeti de hatırlatmak istiyorum.

Nahl 90: ŞÜPHESİZ ALLAH, ADALETİ, İYİLİK YAPMAYI, YAKINLARA YARDIM ETMEYİ EMREDER; HAYÂSIZLIĞI, FENALIK VE AZGINLIĞI DA YASAKLAR. O, DÜŞÜNÜP TUTASINIZ DİYE SİZE ÖĞÜT VERİYOR. (Diyanet meali)

Nahl 91: ANTLAŞMA YAPTIĞINIZ ZAMAN, ALLAH’A KARŞI VERDİĞİNİZ SÖZÜ YERİNE GETİRİN. ALLAH’I KENDİNİZE KEFİL KILARAK PEKİŞTİRDİKTEN SONRA YEMİNLERİNİZİ BOZMAYIN. ŞÜPHESİZ ALLAH, YAPTIKLARINIZI BİLİR. (Diyanet meali)

Allah, Resulleri aracılığıyla gönderdiği kitaplarda bizleri uyarıyor ve öğütler veriyor ki, hem bu dünyada huzurlu ve mutlu yaşayalım, hem de hesabın görüleceği O çetin gün pişman olanların safında olmayalım. Allah’ın öğütlerini tutanlara ne mutlu. Onunla yetinmeyip rivayet ve sanı bilgilerin peşine düşenlerin, Kur’an’ın uyarıları ışığında tekrar düşünmelerini tavsiye ederim.

Bizler iman ettik dediğimizde, Yüce Rabbimizle bir anlaşma sözleşme yapmış oluyoruz. Bu sözümüzde bizler, YALNIZ KUR’AN’A UYACAĞIMIZA, ALLAH’TAN BAŞKA ŞEFAATÇİ EDİNMEYECEĞİMİZE, YALNIZ ONDAN YARDIM İSTEYECEĞİMİZE VE ONUN SINIRLARINI ASLA AŞMAYACAAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ. Ne dersiniz o sözümüzü tutuyor muyuz? ONUDA ALLAH’IN HUZURUNDA, RESULÜNÜN ŞAHİTLİĞİNDE HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ.

DİLERİM ALLAH’A VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTAN, ASLA ALLAH’IN SINIRLARI DIŞINA ÇIKMAYIP, YALNIZ ONUN İPİNE SARILANLARIN SAFINDA OLAN, ALLAH’IN AZINLIK HALİS KULLARINDAN OLURUZ.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK


https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/
2
Benim Küçük Dünya Fcp Temalar / Ynt: Yeni Erkek Tema
« Son İleti Gönderen: Dünya Nisan 17, 2024, 02:31:19 ÖS »
Yorumlariniz icin cok Tesekkür ediyorum..
3
Benim Küçük Dünya Fcp Temalar / Ynt: Erkek Tema yeni Flascast
« Son İleti Gönderen: Dünya Nisan 17, 2024, 02:31:05 ÖS »
Yorumlariniz icin cok Tesekkür ediyorum..
4
Benim Küçük Dünya Fcp Temalar / Ynt: With you Bayan tema
« Son İleti Gönderen: Dünya Nisan 17, 2024, 02:30:35 ÖS »
Yorumlariniz icin cok Tesekkür ediyorum..
5
Benim Küçük Dünya Fcp Temalar / Ynt: With you Bayan tema
« Son İleti Gönderen: ♫ MELODi ♫ Nisan 13, 2024, 02:30:18 ÖS »
Harika tema olmus eline saglik  :minikgif55:
6
Emeginize saglik Tesekkürler
7
Emegine saglik paylasimin icin tesekkürler  minigif50
8
Emegine eline saglik D@rkAngeL  :minikgif51:
9
Eline emegine saglik D@rkAngeL cok güzel olmus  :minikgif51:
10
Ceylan Html Çalışmaları / Ynt: Sucum Seni Sevmek
« Son İleti Gönderen: ♫ MELODi ♫ Nisan 13, 2024, 02:24:07 ÖS »
Emegine eline saglik  :minikgif51:
Sayfa: [1] 2 3 ... 10