* HAFTANIN FLATCAST FCP TEMALARI

                                                           

Gönderen Konu: Dans ederek zayıflamaktan keyif alın  (Okunma sayısı 1003 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dans ederek zayıflamaktan keyif alın
« : Şubat 06, 2012, 06:55:35 ÖÖ »
Dans ederek zayıflamaktan keyif alın

Dans ritmi eşliğinde spor

Fazla kilolarınızı dert ediyor, sağlıklı yaşam için sporun vazgeçilmez olduğuna inanıyor, ama spor salonlarını sıkıcı mı buluyorsunuz?

O zaman size dünyada yeni bir trend olarak yükselişe geçen, dans ritmini sporla birleştiren yeni bir kalori programından bahsetmek istiyoruz: Ülkemizde de yaygınlaşmaya başlayan "Powerfit", diyetisyen eşliğinde uygulandığında, 3 ay içinde 10 kilo zayıflama imkanı sunuyor.

Powerfit programında temel olarak salsadan baleye, cha cha’dan hip-hop danslarına kadar çeşitli seçenekleriniz var. Haftanın üç günü 60 dakika süresince katılımcılar hem eğleniyor hem de fazla kilolarından kurtuluyor. Programın başındaki isim olan DanceXpress Dans Okulu yöneticisi ve dans hocası Serkan Ersöz’den uygulamanın inceliklerini öğrendik...

Dansla spor nasıl birleşiyor?

- Eğlenmek amacıyla dans ederken, birbirini takip eden ritmik hareketlerin fark etmeden vücudumuzu çalıştırdığının, kalori harcadığımızın çoğu zaman farkına varmıyoruz. Halbuki, dans düzenli bir şekilde doğru kasları çalıştırarak, profesyonel eğitimciler eşliğinde yapıldığında, bir yandan eğlendirip bir yandan da kilo verdiriyor. Powerfit, sağlıklı yaşamak ve kilo vermek için spor salonlarında tek başına aynanın karşısında bisiklete binmek, koşu bandında yürümek, tahtanın üzerine inip çıkmak, ellerini yere değdirmek üzere eğilip kalkmak gibi statik spor anlayışına alternatif sunuyor; daha dinamik bir yöntemi, yani dansı ön plana çıkarıyor. Biz Powerfit yönteminde dansı ve sporu bir araya getiriyoruz. Vücuttaki bölgesel fazlalıklara uygun günlük ve haftalık olarak kondisyon artırıcı egzersizler seçiliyor, buna göre alıştırmalar yapılıyor. İlk etapta ısınma hareketleri ile başlıyoruz, devamında katılımcılar için seçtiğimiz dansa uygun ritimleri öğretiyor ve müzik eşliğinde defalarca tekrarlıyoruz. Ardından o güne ve haftaya özel bölgesel fazlalıklarımız için kondisyon artırıcı egzersizlerle dersimizi sonlandırıyoruz.

İkisini bir arada yapmanın faydaları neler?

- Spor yapmak vücudu esnetip ona hareketlilik kazandırırken, dans da kişisel motivasyonu artırıyor. Dans ederken, spor yapmaya oranla çok daha özgürüz. Çünkü ritimler, duyduğumuz müzik ve tempo, bizi dinamik kılıyor, aynı zamanda spor yaparken hiç düşünemediğimiz kas gruplarını da çalıştırabiliyoruz. Dansın anti-aging sistemine de çok katkısı var. Spor ve dans, yaşlanmayı kesinlikle geciktiriyor.

En çok kalori harcatanlar hangi Danslar?

- Temposu hızlı olan danslar, kalori yakma konusunda önde geliyor. Örneğin rock’n roll, swing, oryantal, hip-hop ve samba dansları gerçek birer kalori düşmanı...

Kişi hem Dans edip hem de Diyeti bir arada mı uyguluyor?

- İyi beslenmek çok önemli. Biz burada isteyen misafirlerimize diyetisyenimizden de yardım aldırabiliyoruz. Sağlıklı beslenme ve dans birlikte yürüdüğünde, kilo kaybı ve forma girme daha hızlı oluyor. Örneğin, 15 kişilik kontrol grubunun başlangıç ortalama kilosu 63 iken, gruba özel uygulanan dans teknikleri ile 4 ayda 51 kiloya gerilendi. Ayrıca kilo verme yarışmalarında ödül bile alabilirsiniz. Diyetisyen yardımı almak istemeyen misafirlerimize, insülin-şeker dengesi doğru beslenme ve genel diyet konusunda 45 dakikalık brifingler veriyoruz. Amacımız kesinlikle sağlıklı bir şekilde kilo kaybı ve doyasıya dans etmek...

Merkezde hangi uzmanlarla birlikte çalışılıyor?

- Merkezde uzman diyetisyenler, konularında uzman dans ve spor eğitmenleri ile birlikte çalışıyor. Misafirlerin dansı sağlıklı ve zinde kalmak amaçlı mı, yoksa kilo vermek amaçlı mı yapmak istediklerine karar veriyorlar.

Dünyada bu tekniği uygulayan ünlüler var mı?

- Dans ile formda kalmak, dünyada henüz bir spor dalı olarak tanımlanmasa bile, dans ederek formda kalan ünlüler arasında Britney Spears, Madonna, Michael Jackson, Beyonce gibi isimler var.
reklam

  • Dünya

  • 𐱅𐰇𐰼𐰚 - 𐱅𐰇𐰼𐰰
  • Yonetici
  • *
  • Karma: 10204
  • İleti: 11668
  • Nerden:Dünya
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Dans ederek zayıflamaktan keyif alın
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2020, 05:14:39 ÖS »
Paylaşim iicn cok Tesekkürler
reklam

Keşke sevgi ağaç dallarında asılı olsaydı..
Sadece sevgi mi?Saygı,Sadakat,
Huzur,Terbiye,Barış,
Kardeşlik..
Herkes toplayıp birbirine dağıtabilseydi..

  • D@rkAngeL

  • 🖤Kara Melek🖤
  • Yonetici
  • *
  • Karma: 4500
  • İleti: 4573
  • Nerden:Kocaeli
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Dans ederek zayıflamaktan keyif alın
« Yanıtla #2 : Mayıs 22, 2021, 11:29:44 ÖS »
Firsat buldukca denemek lazim guzel paylaşım için teşekkür ederim  :97.gif
reklam

Etiket:

 delicious  digg  facebook  furl  linkedin  myspace  reddit  stumble  technorati  twitter