* HAFTANIN FLATCAST FCP TEMALARI

                                                           

Gönderen Konu: ENAM SURESİ 38. ALLAH’IN AYETLERİNE UYMAK YERİNE, AYETLERİ KENDİ İNANÇLARIMIZA .  (Okunma sayısı 210 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

  • halukgta

  • Forumumuza Hosgeldiniz iyi forumlar Dileriz
  • Yesil uye
  • *
  • Karma: 400
  • İleti: 286
Batıl inançlarımıza delil, kanıt yaratabilmek adına, Allah ın ayetleri ile öyle bir oynuyoruz ki, adeta Allah ın ayetlerine, kendi batıl inançlarımızı söyletmeye çalışıyoruz. Bu makalemde de bu yanlışımıza bir örnek vermek ve sizleri bu konuda düşünmeye davet etmek istiyorum. Önce ayeti yazalım.

Enam 38: Yeryüzünde gezen her türlü canlı ve (gökte) iki kanadıyla uçan her tür kuş, sizin gibi birer topluluktan başka bir şey değildir. BİZ KİTAP’TA HİÇBİR ŞEYİ EKSİK BIRAKMADIK. Sonunda hepsi Rablerinin huzuruna toplanıp getirilecekler. (Diyanet meali)

Bu ayette geçen, biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık sözünden kast edilen, sizce hangi kitap olabilir? YALNIZ KUR’AN İLE İSLAM YAŞANMAZ DİYEREK, RİVAYET EDİLEN HADİSLER OLMASAYDI, KUR’AN KAPALI KALIR, NAMAZIMIZI BİLE KILAMAZDIK DİYEN DÜŞÜNCE, KİTAPTA EKSİK OLMAYANIN KUR’AN OLDUĞUNA İNANDIĞI ANDAN İTİBAREN, TÜM İNANÇLARININ YANLIŞ OLDUĞU ORTAYA ÇIKAR. Onun içindir ki bu ayette hiçbir eksik bırakılmayan kitabın, inatla Kur’an olmadığını, Allah katındaki kitaptan bahsedildiği, O kitapta hiçbir eksik bırakılmadığı topluma ısrarla anlatılmaya çalışılıyor. Ali İmran suresi 184. ayetinde Allah, bu konuda Elçisine bakın ne diyor gönderdiği Kur’an için. “Seni yalanlarlar sa yalanlasınlar, senden önceki elçiler de yalanlanmıştı. ONLAR MUCİZELER, HİKMET DOLU SAYFALAR VE AYDINLATICI KİTAPLARLA GELMİŞLERDİ.” Sizce Allah, bizlere gönderdiği böyle bir kitap için BİZ KİTAPTA HİÇ BİR EKSİK BIRAKMADIK demiyor olabilir mi? Ayeti doğru anlayabilmemiz için, bir öncesindeki ayeti de yazalım.

Enam 37: Dediler ki: “ONA RABBİNDEN BİR MUCİZE İNDİRİLSE YA!” (Ey Muhammed!) De ki: “Şüphesiz Allah’ın, bir mucize indirmeğe gücü yeter. Fakat onların çoğu bilmiyor.” (Diyanet meali)

Bu ayet de inkârcılar, Allah ın Elçisi ile tartıştıkları bir konuda olsa gerek, ona Rabbinden bir mucize indirilse ya, diye itiraz ediyorlar. Cevap olarak da, Allah ın mucize indirmeye gücü yeter ama onlar bilmiyorlar dedikten sonra 38. ayette, bizlerin yaşadığı âlemden bahsediyor ve BİZ KİTAPTA HİÇ BİR EKSİK BIRAKMADIK DİYOR. Enam 39. ayetinde de bakın ne diyor Rabbimiz. “Bizim ayetlerimizi yalanlayanlar, karanlıklara gömülmüş sağır ve dilsizler dir. Allah, sapmayı dileyeni saptırır; doğru yola girmeyi dileyeni de doğru yola yöneltir.” (Enam 39) TÜM BU AYETLERDEN DE ANLIYORUZ Kİ ALLAH IN KİTABI, BİR MUCİZEDİR VE O KİTAPTA ALLAH BİZLERE YOL GÖSTERİCİ OLARAK, HİÇ BİR ŞEYİ EKSİK BIRAKMAMIŞTIR.

Ayette, bizim ayetlerimizi yalanlayanlar derken, kimlerden bahsediyor olabilir? Tamamen inkâr edenleri anlayacağımız gibi, iman ettiğini söyledikleri halde, batıl inançlarını yaşayabilmek adına, ayetleri görmezden gelip, üstünü örtenlerden de bahsediyor.  Allah Enbiya suresi 10. ayetinde şu uyarıyı yapıyorsa, sizce BİZ KİTAPTA HİÇ BİR EKSİK BIRAKMADIK SÖZÜYLE, HANGİ KİTAPTAN BAHSETMİŞ OLABİLİR?

“YEMİN OLSUN, SİZE ÖYLE BİR KİTAP GÖNDERDİK Kİ, ÖĞÜT VE UYARINIZ/ZİKRİNİZ/ŞEREFİNİZ YALNIZ ONDADIR. HÂLÂ AKLINIZI ÇALIŞTIRMAYACAK MISINIZ?” (Enbiya 10)

Ne dersiniz, Allah size öyle bir kitap gönderdik ki, her türlü ihtiyacınızı onda bulacaksınız diyorsa, biz kitapta hiçbir eksik bırakmadık sözünden, apaçık Kur’an dan bahsettiğini hala anlayamadık mı? Gözlerde perde, gönüllerde mühür olan elbette anlayamaz. ALLAH IN ELÇİSİ, BEN YALNIZ KUR’AN A UYARIM VE SİZİ YALNIZ KUR’AN İLE UYARIYORUM DİYORSA, HER ŞEY ÇOK AÇIK DEĞİL Mİ? Değerli kardeşlerim, eğer Enam suresi 38. ayette geçen, biz kitapta hiçbir eksik bırakmadık sözünden, Kur’an dan bahsedilmiyor, Allah ın ana kitabından bahsediliyor diye anlar ve buna inanırsak, BU DURUMDA KUR’AN DA HER BİLGİ DETAYLI YOKTUR, AYETLER İZAH EDİLMEMİŞTİR, YALNIZ KUR’AN İLE İSLAMI YAŞAYAMAYIZ. RİVAYET HADİSLER OLMASAYDI, KUR’AN KAPALI KALIRDI DİYENLERE İNANMIŞ OLURUZ. BİR BAŞKA DEYİŞLE, KUR’AN EKSİKTİR DEMİŞ OLURUZ. BUNA İNANAN BİR MÜSLÜMAN İÇİN ANA REHBER ASLA KUR’AN OLMAZ, RİVAYETLER OLUR. HERKESİN ANLAYAMADIĞI, DETAYSIZ VE AÇIKLANMAYAN BİR KİTABIMI OKURSUNUZ, YOKSA HER BİLGİNİN DETAYLI AÇIKLANDIĞI BİR KİTABIMI? İŞTE MÜSLÜMANLAR, BU YOLLA KUR’AN DAN UZAKLAŞTIRILDI ALDATILDI VE ALLAH IN YOLUNDAN SAPTIRILDI.

Araf 174. ayet de Allah, “BELKİ İNKÂRDAN DÖNERLER DİYE AYETLERİ BÖYLE AYRINTILI BİR ŞEKİLDE AÇIKLIYORUZ” diyorsa, sizce her bilgi Kur’an da yoktur diyebilir miyiz? Araf suresi 3. ayetinde Allah, (Ey insanlar) “RABBİNİZDEN, SİZE İNDİRİLENE UYUN VE O’NDAN BAŞKA DOSTLARA UYMAYIN. NE KADAR DA AZ ÖĞÜT ALIYORSUNUZ DİYORSA”, bizlerin uyacağı yalnız Kur’an değil midir? Araf 52. ayetinde, “GERÇEKTEN ONLARA, İNANAN BİR TOPLUM İÇİN YOL GÖSTERİCİ VE RAHMET OLARAK, İLİM ÜZERE AÇIKLADIĞIMIZ BİR KİTAP GETİRDİK” diyorsa Rabbimiz, Enam 38. ayette geçen, BİZ KİTAPTA HİÇ BİR EKSİK BIRAKMADIK SÖZÜNDEN KAST EDİLENİN, NASIL OLUR DA KUR’AN OLMADIĞINI SÖYLERİZ.

Kur’an a iman ettiğini söyleyen hiç kimse, Kur’an ın dışından din adına hiçbir bilgiyi kaynak, delil, kanıt kabul etmez. Bu yanlışları yapan kitap ehlini Allah, nasıl uyarıyordu hatırlayalım. KARŞILARINDA OKUNUP DURAN BİR KİTABI, SANA İNDİRMİŞ OLMAMIZ ONLARA YETMİYOR MU? (Ankebut 51) O HALDE KUR’ÂN’DAN SONRA HANGİ SÖZE İNANACAKLAR? (Araf 185) ALLAH’TAN VE O’NUN AYETLERİNDEN SONRA, HANGİ SÖZE İNANACAKLAR? (Casiye 6) Bakın Allah ne diyor, indirdiği kitabı yeterli görmeyenlere. Karşılarında okunan kitabı sana indirmiş olmamız onlara yetmiyor mu diyor. Bu ayetler bizi ilgilendirmiyor da, yalnız kitap ehlini mi ilgilendiriyor. İlgilendiriyor diyorsanız, lütfen dikkat, Allah indirilen Kur’an ın bizlere yeteceğini söylüyor. Bu ne demektir, BİZLERİN İMANIMIZI EN DOĞRU YAŞAMAK İÇİN KUR’AN DA, HİÇ BİR EKSİK YOK DEMEKTİR. Allah Kur’an dan sonra, hangi söze inanacaksınız diye uyarıyor ama bizler hala, Kur’an da her bilgi detaylı yoktur diyerek, beşeri fıkıh inancımızın dine yaptığı ilaveleri Kur’an da göremediğimizde, akşam namazının kaç rekat olduğu bile Kur’an da yazmıyor diyerek, Kur’an ı eksik bir kitap olarak göstermeye çalışıyoruz. Rabbimiz, Allah ın ayetlerinden sonra, hangi söze inanacaksınız diye ikaz ediyor bizleri, bizler iman ettiğimizi söylediğimiz Kur’an için, Peygamberimizin rivayet hadisleri olmasaydı, inancımızın gereğini yerine tam getiremezdik, Kur’an boşlukta kalırdı demeye devam ediyoruz. DÜŞÜNEBİLİYOR MUSUNUZ RİVAYETLERİN, ALLAH IN KİTABININ EKSİKLİĞİNİ TAMAMLANDIĞINI, YAŞANIR HALE GETİRDİĞİNİ SÖYLEMEKTEN HİÇ KORKMUYORUZ.

Allah bizleri Kur’an dan hesaba çekeceğine hükmediyorsa, sizce Kur’an detaysız ve eksik olabilir mi? Allah bizlerin Kur’an ın ipine sarılmamızı ve onun sınırlarını aşmamamızı istiyorsa, sizce Enam suresi 38. ayetinde geçen, biz kitapta hiçbir eksik bırakmadık sözünden, Kur’an değil de Allah katındaki ana kitaptan bahsediliyor, hala diyebilir miyiz? Allah her bilginin, detaylı verilmediği bir kitaba mı bizlerin sarılmasını istiyor ve O kitaptan mı hesaba çekecek, ne dersiniz? Kur’an ı dinde tek rehber alarak kabul eden, ALLAH IN TÜM GERÇEKLERİ İLE BULUŞACAKTIR. Allah Kasas 75. ayetinde mahşer günü, KESİN DELİLİNİZİ ORTAYA KOYUN DERİZ VE GERÇEĞİN ALLAH’ A AİT OLDUĞUNU, UYDURDUKLARININ KENDİLERİNİ BIRAKIP KAÇTIĞINI ANLARLAR diyorsa, sizce Allah Enam 38. ayetinde, BİZ KİTAPTA HİÇ BİR EKSİK BIRAKMADIK sözünden hala kesin delilin, kanıtın Allah katından gelen Kur’an olduğunu ve o kitapta bizler için her bilginin olduğuna mı, yoksa olmadığına mı inanmalıyız? Ne dersiniz, hangisine inanmamız mahşer günü bizleri, Allah ın huzurunda yüzümüzü güldürür? Karar sizin, imtihan sizin imtihanınız. Son olarak Allah ın iki ayetini hatırlatmak istiyorum.

Zümer 18: SÖZÜ DİNLEYİP DE ONUN EN GÜZELİNE UYANLAR VAR YA, İŞTE ONLAR ALLAH’IN HİDAYETE ERDİRDİĞİ KİMSELERDİR. İşte onlar akıl sahiplerinin ta kendileridir. (Diyanet meali)

“KİMDİR SÖZÜ ALLAH’IN KİNDEN DAHA DOĞRU OLAN?” (Nisa 87)

Bakın Allah sözü dinleyip de en güzeline uyanlar var ya, işte onlar Allah ın hidayete erdirdikleridir diyor. Bu konuda Nisa 87. ayette de uyarıp, kimdir sözü Allah ın kinden daha doğru olan diyerek, bizlerin yalnız Kur’an ın yani Allah ın ipine sarılmamızı, batıldan ve hurafeden uzak yalnız Kur’an ı rehber almamızı istiyor.  ALLAH IN BİZLERE İNDİRDİĞİ KİTAP, HEM RESULÜNE HENDE BİZLER İÇİN REHBERDİR. ALLAH BU KİTABI, HİÇ KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYALIM DİYE YEMİN EDEREK KOLAYLAŞTIRDIĞINI, NİCE ÖRNEKLERLE AÇIKLADIĞINI SÖYLEYEREK, BİZLERE REHBER OLSUN DİYE GÖNDERDİĞİNİ BİLDİRİYOR. SİZCE BİZLERE REHBER OLARAK GÖNDERİLEN KİTAPTA, BİZLERE DOĞRU YOLU GÖSTERECEK VE ALLAH IN TÜM EMİRLERİNİ YERİNE GETİRMEMİZ KONUSUNDA BİLGİLER VERECEK HER ŞEY YOKTUR, DETAYLI DEĞİLDİR DİYEBİLİR MİYİZ? Böyle yanlış düşüncede olanları, tekrar Kur’an ile düşünmeye ve Nahıl suresi 98. ayetin gereklerini yerine getirmeye davet ediyorum.

https://hakyolkuran1.blogspot.com/2019/07/nahl-suresi-98-ayet-uzerinde-dikkatle.html

“KİM ALLAH’A DAYANIP GÜVENİRSE, O, KENDİNE YETER.” (Talak 3)

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK


https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/
reklam

  • Dünya

  • 𐱅𐰇𐰼𐰚 - 𐱅𐰇𐰼𐰰
  • Yonetici
  • *
  • Karma: 10204
  • İleti: 11660
  • Nerden:Dünya
  • Cinsiyet: Bayan
Paylasim icin cok Tesekkür ederim..
reklam

Keşke sevgi ağaç dallarında asılı olsaydı..
Sadece sevgi mi?Saygı,Sadakat,
Huzur,Terbiye,Barış,
Kardeşlik..
Herkes toplayıp birbirine dağıtabilseydi..

  • admin

  • Bilgi paylastikca guzellesir
  • Genel Yonetici
  • *
  • Karma: 7954
  • İleti: 9080
  • Nerden:FRANSA (Paris)
  • Cinsiyet: Bay
dini bilgiler
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2021, 04:02:42 ÖS »
Emeginize saglik guzel paylasim olmus tesekkurler.
reklam
Degerini Bil Degerin Bilinsin

  • OkanCa

  • En son ölüm gelir, yine de erken deriz.
  • Ust Yonetici
  • *
  • Üst Yönetici
  • Karma: 9823
  • İleti: 9785
  • Nerden:Bursa.
  • Yas:100
  • Cinsiyet: Bay
Guzel paylasım ıcın tsklr emegine saglık
reklam

  • Kuzeyin Kızı

  • 6 Üstü 1 A$k..
  • Yonetici
  • *
  • Karma: 3719
  • İleti: 3771
  • Nerden:Dünya'dan Uzak
  • Cinsiyet: Bayan
Emeğinize sağlık paylaşım için teşekkürler..
reklam

Etiket:

 delicious  digg  facebook  furl  linkedin  myspace  reddit  stumble  technorati  twitter